Τα 5 κορυφαία μυστικά για ένα λαμπερό δέρμ&alp

Author : paul
Publish Date : 2020-05-29 12:22:03


Ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

1. Μείνετε ενυδατωμένοι

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε φυσικά φαγητά με μεγάλη συγκέντρωση νερού. ΟΙ ροφήματα με καφεΐνη ξηραίνουν το δέρμα,  ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα αλκοολούχα ποτά. Περιορίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ και πιείτε άφθονο νερό, φυτικό τσάι ή χυμούς φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα ζάχαρης. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό κάθε πρωί και βράδυ, ακόμα και αν το πρόσωπο σας είναι λιπαρό. Βρείτε ένα με δείκτη προστασίας SPF πάνω από 30 για ενυδάτωση το πρωί ή αγοράστε ένα ποιοτικό αντηλιακό για το πρόσωπο. Πιείτε άφθονα ροφήματα χωρίς καφεΐνη κατά την διάρκεια της ημέρας και κρατήστε στην τσάντα σας ένα υγρό ψεκασμού για το πρόσωπο σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό. Ψεκάστε το υγρό πάνω από το μέικ απ σας κατά την διάρκεια της ημέρας για επιπλέον ενυδάτωση.

2. Ξεκουραστείτε

Τα κύτταρα αναπλάθονται κατά την διάρκεια του ύπνου. Κατά την διάρκεια μιας νύχτας με κακό ύπνο, το σώμα σας ενδέχεται να μην περάσει σε μεγάλες περιόδους βαθιού ύπνου. Η έλλειψη ύπνου θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο γερασμένο αφού δεν θα επουλώνεται η καθημερινή ζημιά που θα υποστεί. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί φλεγμονή στα κύτταρα σας. Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας κάνει αναδιανομή της υγρασίας, επομένως ο κακός ύπνος έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση πρησμένων σημείων γύρω από τα μάτια σας.

3. Καταναλώστε θρεπτικές τροφές με μεγάλη συγκέντρωση νερού

Συμπεριλάβετε τροφές με μεγάλη συγκέντρωση νερού, βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Η παρακάτω λίστα περιέχει μερικές προτάσεις.

  • μούρα

  • σέλινο

  • αγγούρια

  • λαχανίδα

  • ντομάτες

  • καρπούζι

Αν δεν είστε σε θέση να συμπεριλάβετε υγιεινές τροφές στα γεύματα σας, σκεφτείτε να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης C ή πολυβιταμινών.

4. Βοηθήστε το πρόσωπο σας με ένα μασάζ

Σοβαρά, ένα μασάζ στο πρόσωπο αυξάνει την ροή του αίματος στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα κύλινδρο με ημιπολύτιμους λίθους και πιέστε με φορά προς τα κάτω το δέρμα σας. Ο κύλινδρος θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρησμένο δέρμα και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Ο πιο συνηθισμένος ημιπολύτιμος λίθος είναι ο νεφρίτης ο οποίος διατηρεί την θερμότητα και ζεσταίνει το δέρμα σας. Παρόλα αυτά, μερικοί προτιμούν τον ροζ χαλαζία ή τον οψιδιανό.

5. Καθορίστε πρωινές και βραδινές ώρες για την φροντίδα του δέρματος σας

Καθαρισμός

Πλύνετε το δέρμα του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα με &



Catagory :general