Leicester City vs Liverpool mérkőzés eredménye: 3-1

Author : yeniyustiani20
Publish Date : 2021-02-13 16:31:02


Leicester City 3–1-re nyert a Liverpool ellen a 24. hét Premier League-mérkőzésén, a King Power Stadionban, szombaton (21/22/2021).

A vörösök Mohamed Salah révén átvették a vezetést. A rókák azonban James Maddison, Jamie Vardy és Havery Barnes révén meg tudták változtatni a helyzetet.

Ez a győzelem arra készteti a Leicestert, hogy 46-mal a Premier League ranglistáján a második helyre lépjen fel. Míg a Liverpool 40 ponttal a negyedik helyen áll.

A meccs menete

A Liverpool az első félidő elejétől kezdve nyomasztónak látszott. A vörösök által mutatott agresszív játékot azonban a leicesteri védelem továbbra is elnémíthatja.

Annak ellenére, hogy szorongatták, a Leicester a 11. percben előbb lehetőségeket teremthetett. Jamie Vardy lövése azonban még mindig a liverpooli léc fölé került.

A 15. percben James Milnert sérülés miatt ki kellett húzni. Az angol középpályást Thiago Alcantara váltotta.

Roberto Firmino majdnem megtalálta Liecester kapuját a 27. percben. Közeli lövését azonban Kasper Schmeichel még mindig fél kézzel meghiúsíthatja.

A Leicesternek ismét lehetősége volt gólt szerezni a 36. percben. De Vardy fejeséből a labdát Alisson elkapta.

Három perccel később Vardy ismét megfenyegette a liverpooli kaput. De ezúttal a lövés mégis a kapufára került.

A két csapat az utolsó pillanatig folytatta a nyomást. A gól nélküli döntetlen eredménye azonban az első félidő végéig nem változott.

Második kör

A Liverpool szabadrúgás révén kapott lehetőséget a második félidő elején. Trent Alexander-Arnold lövése azonban még mindig a kapufát találta el.

A Liverpoolnak végül a 67. percben sikerült áttörnie a holtpontot. Mohamed Salah-nak sikerült megnyitnia a vörösök vezetését, miután visszajelzést kapott Roberto Firminótól.

A Leicester a 81. percben egyenlíteni tudott. James Maddison szabadrúgása azonnal Alisson kapujába csúszott.

A gólt eredetileg nem engedték meg, mert Daniel Amartey-t leshelyzetnek tartották. A gólokat azonban a VAR felülvizsgálata után ítélték oda.

Két perccel később a Leicester valóban előrébb fordulhat. Kihasználva Alisson és Omar Kabak hibáit, Vardy könnyedén betalálhat egy üres kapuba.

Harvey Barnes sikeresen növelte a The Foxes előnyét a 85. percben. Wilfred Ndidi visszajelzéseinek felhasználásával Barnes 3-1-es győzelemmel elérte, hogy a Rókák bezárják a mérkőzést.

A játékosok felállása
Leicester City: Schmeichel (GK), Amartey, Evans, Soyuncu, Ricardo, Ndidi, Tielemans (Choudhury 87 '), Albrighton (Perez 74' (Mendy 90 ')), Maddison, Barnes, Vardy.

Liverpool: Alisson (GK), Alexander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson, Wijnaldum (Shaqiri 87 '), Jones (Oxlade-Chamberlain 75'), Milner (Alncatara 17 '), Mane, Salah, Firmino.

Olvassa el:
A Liverpool figyeli a középpályást, Gladbachot, aki Wijnaldum helyére lép?
Üdvözöl! Annak ellenére, hogy baklövéseket követett el, nem voltak olyan Liverpool-játékosok, akik kritizálták volna Alissont



Catagory :news