Elhalasztják a Hang Nélkül 2 európai premierjét

Author : kimozhi001
Publish Date : 2021-01-16 06:58:42


Elhalasztják a Hang Nélkül 2 európai premierjét

Elhalasztják az idei egyik legjobban várt horrorja, az Emily Blunt főszereplésével készült Hang nélkül második részének tavaszra tervezett európai premierjét, hogy elkerüljék a koronavírus-járvány kockázatait, írja a Deadline.

Ahogy Magyarországon, úgy Európa több országában is kénytelenek voltak korlátozni a mozik működését a koronavírus-járvány miatt, emiatt pedig a film nemzetközi bemutatója is nehézségekbe ütközik.

A moziüzemeltetőket ma arról értesítették, hogy a film premierjének időpontja változik. A Deadline a gyártó Paramountot nem érte el, és egyelőre arról sincs információ, hogy mikorra módosul a premier időpontja. Magyarországon eredetileg egy nappal az amerikai bemutató előtt, március 19-én mutatták volna be a filmet. Hasonlóképpen elhalasztották áprilisról novemberre az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét, és a Sony félig élőszereplős, félig animációs filmje, a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő tavaszra tervezett premierje is csúszik öt hónapot.

A Hang nélkül 2018-ban bemutatott első része igazi meglepetéssiker volt: mindössze 17 millió dollárból készült és 340 milliót kerestek vele világszerte. Jelölték egy csomó díjra, a kritika is szerette, így várható volt, hogy jön a folytatás. Az Indexnek is bejött a film: "a z alapötlet mellé a megvalósítás is egyedi, a család teljes csöndjét a film is csendben követi végig, ami pszichológiailag tökéletes a moziban, hiszen ha mi is zörgünk valamivel, akkor mintha az ő életüket is veszélyeztetnénk" – írtuk róla kritikánkban.

Hang nélkül 2 (A Quiet Place 2) 2020 Filmkészítés

Hang nélkül 2
Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben. Miután arra kényszerülnek, hogy nekivágjanak az ismeretlennek, gyorsan ráeszmélnek, hogy nem csak a hangra vadászó szörnyek jelentenek fenyegetést a homokösvényen túl

Az Amerikai Egyesült Államokban 2020. március 20-án mutatták volna be a Paramount Pictures Dolby Cinema-ban és IMAX-ban. COVID–19 pandémia miatt a bemutatóját későbbre tolták. Magyarországon a filmet a UIP-Dunafilm mutatja be, szinkronizálva.

A folytatásról 2018 áprilisában kezdtek el beszélni az első film bevételi sikere után. 2018. augusztusig Krasinski megírta a film forgatókönyvét és 2019 februárjában felkérték a rendezésre. A film forgatása 2019 júniusától szeptemberig tartott New York nyugati részén.

Eredeti cím: A Quiet Place 2 | Műfaj: szinkronizált amerikai thriller | Rendező: John Krasinski | Játékidő: 97 perc | Zene:  Marco Beltrami | A film forgalmazója:  UIP-Duna Film | Hazai mozi bemutató:  2021 április 22. | Szereplők: Cillian Murphy, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe | Korhatár:  16 | Hang nélkül 2 IMDb

Filmkészítés

A Paramount Pictures 17 millió dolláros költségvetéssel készítette az első filmet, a Hang nélkült. A Paramount 2018. áprilisában adta ki az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában, valamint a nyitó hétvégén 50,2 millió dollárt tudott gyűjteni, ami jóval meghaladta a 20 millió dolláros költségvetését. Később áprilisban, a Paramount elnöke és vezérigazgatója, Jim Gianopulos bejelentette, hogy a folytatás korai fejlesztés alatt van. (Az első film végül 188 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban és Kanadában, végül 340,9 millió dollárt gyűjtött össze világszerte.) John Krasinski, aki az első film társszerzője, rendezője és főszereplője volt, azt állította, hogy ez egy "egyszer nézős" film, de a megtervezett folytatást megkezdte a nagyobb kitalált univerzum mérlegelésre és a lehetőségek feltárására. Augusztusra Krasinski megírta a film forgatókönyvét, ám rendezőt még nem találtak. Krasinski szerint a Paramount több írót és rendezőt elutasított el, akik túlságosan ráorientálódtak a franchise-re, ezért a stúdió felkérte John-t, hogy írjon egy forgatókönyvet, az ő saját "apró elképzelése alapján, amely megfelel a világnak és izgalmas lehet". Polly Morgan operatőr leírta a folytatást: "Ez inkább a felnövekvő gyermekekről szól, a világ felfedezéséről és maguk megóvásának megtanulásáról."

2019. februárjára végül Krasinskit felvették a folytatás elkészítésére, és Emily Blunt, Millicent Simmonds és Noah Jupe színészek megerősítették visszatérő szerepüket. Márciusban Cillian Murphy csatlakozott a castinghoz. Az elkövetkezendő hónapban, júniusban Brian Tyree Henry csatlakozott a stábhoz, de némi ütemezési probléma miatt kénytelen volt elhagyni a filmet. Augusztusban Djimon Hounsou váltotta fel őt.

2019. júniusában megkezdődött a film folytatása. A forgatás hivatalosan 2019. július 15-én vette kezdetét. A forgatás egész New York nyugati részén zajlott. A helyszínek között szerepelt Erie megye és egy kisebb falu, Akron. További helyszínek között szerepelt Észak-Tonawanda városa és Niagara megyében található Olcott falu, valamint a Barcelona kikötő Westfeld városban, Chautauqua megyében. A forgatásra a New York-i Buffalo hangszóróján is sor került. Az egyik utolsó forgatási hely, az északi partvidéki South Grand Island híd, amelyet 13 óra hosszára lezárták. A produkció több mint 10 millió dollárt fektetett a New York-i upstate-be, 400 bérleti díjat hozott létre, és 300 háttér-szereplőt vett be. Szeptember végére a film forgatása befejeződött.

Elhalasztják a Hang Nélkül 2 európai premierjét: Hang nélkül 2 (A Quiet Place 2) 2020 Filmkészítés Magyarul videa HDCategory : general

The vaccine contains a microchip

The vaccine contains a microchip

- A YouGov poll conducted in the U.S. last year asked 1,640 people a range of questions about COVID-19.


Easy Way to Clear CFA-Level-I Exam Questions:

Easy Way to Clear CFA-Level-I Exam Questions:

- Everyone wants to pass the exam in first try. Visit CertsAdvice website for an easy preparation of your exam


The Secrets to Pass Microsoft DP-300 Certification Exams With Ease

The Secrets to Pass Microsoft DP-300 Certification Exams With Ease

- Ordinary language consists of the foundational expertise of listening and talking. Enter and output are categorised since the critical


Best Emerging Assistive Technologies in Senior Care

Best Emerging Assistive Technologies in Senior Care

- Digital tools such as personal health monitoring devices are readily available for senior citizens and have proven to be immensely helpful in catering to the health care needs of these people.