Tanulmány: A rabszolgaság jóvátétele csökkentheti a COVID-19 fertőzéseket és a haláleseteket az Egyesült Államokban

Author : tiaranurbaeti1818
Publish Date : 2021-02-12 14:02:14


Tanulmány: A rabszolgaság jóvátétele csökkentheti a COVID-19 fertőzéseket és a haláleseteket az Egyesült Államokban

Newswise - Az állampolgári jogi aktivisták régóta szorgalmazzák az Egyesült Államokban rabszolgaságba került afrikaiak fekete leszármazottainak pénzbeli megtérítését, mint a rabszolgaság igazságtalanságainak helyreállításának pénzügyi, erkölcsi és etikai formáját.

A Harvard Medical School kutatói által vezetett tanulmány szerint a kárpótlás a fekete emberek és az egész nemzet számára is meglepő közegészségügyi előnyökkel járhat.

A fekete-fehér egyének közötti strukturális egyenlőtlenségek hatásának becsléséhez a kutatók arra törekedtek, hogy rögzítsék a jóvátételi kifizetések hatását a fekete-fehér vagyoni résre Louisiana államban.

Elemzésük, amelyet február 9-én tettek közzé online a Social Science & Medicine szaklapban, azt sugallja, hogy ha a COVID-19 pandémiát megelőzően jóvátételt hajtottak volna végre, akkor a SARS-CoV-2 átvitelét az állam teljes népességében bárhonnan 31 százalékkal csökkenteni tudták volna 68 százalékra.

A munkát a javításokkal és az újraelosztó igazságszolgáltatással foglalkozó Lancet Bizottsággal együttműködve végezték.

"Noha vannak kényszerítő erkölcsi és történelmi érvek a faji igazságtalanságok, például a jóvátétel mellett, tanulmányunk azt mutatja, hogy a rabszolgaság és a Jim Crow rasszizmus öröksége által okozott károk helyrehozása óriási előnyökkel jár az Egyesült Államok teljes lakossága számára" - mondta. tanulmány vezető szerzője, Eugene Richardson, a globális egészségügyi és szociális orvos adjunktus a Harvard Orvostudományi Blavatnik Intézetben.

A COVID-19 faji kisebbségekre - különösen a fekete személyekre - gyakorolt ​​aránytalan hatásait jól dokumentálták. A fekete emberek csaknem másfélszer nagyobb arányban kapják meg a COVID-19-et, mint a fehérek, kórházba kerülnek, majdnem négyszer nagyobb arányban, és háromszor olyan valószínűséggel halnak meg a betegségben, a legfrissebb becslések szerint. az Egyesült Államok Betegségellenőrzési Központjai.

A fekete emberek körében a nagyobb betegségterhelés óriási életvesztést és kimondhatatlan szenvedést okozott ezekben a veszélyeztetett és hátrányos helyzetű közösségekben. Nevezetesen ezek a hatások átterjedtek és a vírus átviteli sebességét is a teljes populációban mozogják - közölték a tanulmány szerzői.

A strukturális egyenlőtlenségek gyökérzetének orvoslása monetáris jóvátétel útján nemcsak radikálisan csökkentené a COVID-19 hatását a jóvátételben részesülő emberek körében, a szerzők szerint, hanem szélesebb körben is csökkentené a betegség teljes költségét, előnyös az egész lakosság.

A kutatók szerint az eredmények erőteljesen aláhúzzák a világjárvány valóban globális jellegét, és azt a gondolatot, hogy a társadalom csak olyan erős, mint a legkiszolgáltatottabb tagjai.

"Ha ezeket az eredményeket az Egyesült Államok egészére extrapoláljuk, elképzelhetjük, hogy több tíz vagy százezer életet kíméltek volna meg, és az egész nemzet megmentette volna az elmúlt évben elszenvedett nehézségek nagy részét" - mondta. Richardson, aki a javításokkal és az újraelosztó igazságszolgáltatással foglalkozó Lancet-bizottság elnöke is.

Elemzésükhöz a kutatók kifinomult adatelemzési és számítási eszközöket párosítottak általánosan használt epidemiológiai modellezési módszerekkel, hogy kiszámítsák a strukturális rasszizmus hatását a louisianai fekete-fehér populációk fertőzési arányára. Louisiana-t választották a strukturális rasszizmus hatásainak példaképeként az Egyesült Államokban, mert egyike azon kevés államoknak, amelyek fajonként jelentették a fertőzés arányát a pandémia korai szakaszában. Kontrollcsoportként a kutatók Dél-Korea viszonylag egalitárius lakosságát választották.

A kutatók megjegyezték, hogy bár a fertőzéses betegség terjedésének számos tényezőjének megértésére használják a modellezést, például a fertőzés kockázatának különbségeit attól függően, hogy a vonaton utazók nyitott vagy zárt ablakokkal ülnek-e, vagy a maszkok viselésének szokásai eltérnek, ritkán használták olyan társadalmi tényezők hatásainak megragadására, amelyek óriási különbségeket teremthetnek a lakosság között, például az Egyesült Államokban a feketék és a fehérek között

Richardson nemrégiben megjelent Epidemiás illúziók című könyve azt kutatja, hogy a hagyományos epidemiológiát hogyan kényszerítik ki olyan megoldásokra, amelyek az évszázadok óta tartó rasszizmus, imperializmus, neoliberális politika és gazdasági kizsákmányolás együttes súlyából fakadó egészségügyi különbségek kiváltó okait kezelik. A cikk egyik célja az orvostudományban és a közegészségügyben dolgozó emberek szűkös módszereinek megkérdőjelezése, a problémák és megoldások gondolkodása és a közönség képzelőerejének kiszélesítése, új beszélgetések megnyitása arról, hogy milyen kihívásokat és lehetőségeket érdemes figyelembe venni a globális egészségügyben és társadalomtudomány - mondta Richardson.

A tanulmány a járvány kezdeti periódusát vizsgálta, még mielőtt a fertőzésszabályozási intézkedéseket végrehajtották volna, így az akkori populációk közötti esetleges fertőzési aránybeli különbségeket elsősorban a társadalmi struktúrák különbségei vezérelték - közölték a kutatók.

Például Louisiana lakossága faji szempontból erősen elkülönül, a fekete embereknél magasabb a túlzsúfolt lakások száma és olyan munkakörök, amelyek nagyobb valószínűséggel teszik ki őket a SARS-CoV-2-nek, mint a fehér emberek. Ehhez képest Dél-Korea homogénebb lakosságú, jóval kevesebb szegregációval.

Annak vizsgálata érdekében, hogy az ilyen strukturális egyenlőtlenségek hogyan befolyásolják a SARS-CoV-2 átvitelét, a kutatók a járvány első két hónapjában az egyes helyeken megvizsgálták a fertőzés arányát. A Louisiana-i járvány kezdeti szakaszában minden fertőzött személy a vírust 1,3-2,5-rel több emberre terjesztette, mint egy fertőzött egyén a dél-koreai járvány ugyanazon szakaszában - mutatta az elemzés. A tanulmány azt is kimutatta, hogy Louisiana több mint kétszer annyi időbe telt, hogy kordában tartsa a járvány korai hullámát, mint Dél-Korea. 

Ezután a kutatók a következő generációs mátrixok segítségével felmérték, hogy a túlzsúfoltság, a szegregáció és a Louisiana-i feketék és fehérek közti vagyoni különbség miért vezethetett magasabb fertőzési arányt, és hogy a monetáris jóvátétel milyen hatással lehet a vírusfertőzésre.

A modell azt mutatta, hogy a feketék és a fehérek közötti nagyobb egyenlőség 31% -tól 68% -ig csökkentheti a fertőzések átviteli sebességét az állam minden egyes emberére.

Ez a kutatás egy olyan időszakban érkezik, amikor sok amerikai már gondolkodik a strukturális rasszizmus nagyobb társadalmi költségein - mondták a kutatók. Megjegyezték például, hogy a fekete emberek elleni rendőri brutalitás elleni országos mozgalmat számos olyan igazságtalan eredmény táplálta, amelyet az Egyesült Államok koronavírus-járványa olyan fájdalmasan példázott

"Ez a pillanat lehetővé tette, hogy nagyon sok ember, akiknek semmi oka nem volt arra, hogy



Category : news

Floyd Mayweather vs. Logan Paul: Three biggest storylines to follow ahead of the Showtime PPV event.

Floyd Mayweather vs. Logan Paul: Three biggest storylines to follow ahead of the Showtime PPV event.

- Floyd Mayweather vs. Logan Paul: Three biggest storylines to follow ahead of the Showtime PPV event The pair of stars will meet in what is expected to be a


hasi-mukh@!.GARCIA CAMPBELL ON 02 DEC 2021

hasi-mukh@!.GARCIA CAMPBELL ON 02 DEC 2021

- hasi-mukh@!.GARCIA CAMPBELL ON 02 DEC 2021


After 17 years the story ‘makes me cringe’: Young female stars and the media machine

After 17 years the story ‘makes me cringe’: Young female stars and the media machine

- Less than a week after Lohan’s birthday, Rolling Stone contributing editor Mark Binelli met the “Mean Girls” star to profile her for the cover


Mikaela Shiffrin celebrates World Cup overall three-peat from hotel room

Mikaela Shiffrin celebrates World Cup overall three-peat from hotel room

- The site of the 2014 Winter Olympics was supposed to play host to two speed discipline events, but h